Припреме за међународне војне вежбе заједничких мировних снага Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) „Неуништиво братство 2016“ почеле су на полигону у Самарској области са учешћем војника мировне бригаде Централног војног округа (ЦВО), саопштено је у прес-служби округа.

 

ОДКБ

 

Међународна обука заједничких мировних снага ОДКБ-а „Неуништиво братство 2016“ биће одржана у августу у Белорусији. Раније је објављено да ће јединице ЦВО учествовати у предстојећим маневрима снага ОДКБ-а и држава-чланица Шангајске организације за сарадњу.

 

„Војници треба да разраде питања тампон-зона, које одвајају условне сукобљене стране и изолују подручја нестабилности, као и дејства у саставу авио-мобилних контролних пунктова са хеликоптером Ми-8, под пратњом, редоследа патролирања и друго“, наводи се у саопштењу.

 

 

Тренинзи ће се одржавати дању и ноћу. Након припрема биће одабрано стотинак људи који ће представљати Русију на међународним војним вежбама.

 

Бригада која ће учествовати у тим војним вежбама једина је војна формација за мировне мисије у копненој војсци Русије. Њен састав у потпуности чине војници по уговору, а опремљена је најсавременијим наоружањем и најсавременијом војном техником.

 

 

 

 

Извор

 

 

Тагови: ; ; ; ;