Председник Русије Владимир Путин сменио је низ високих службеника полиције, објављено је на званичном порталу за правне информације Кремља.

 

Путин: Русија рачуна на даљи развој односа са Србијом

 

Међу смењенима су начелник управе унутрашњих послова за Московски метро, генерал-мајор полиције Игор Божков, начелник управе МУП-а за осигурање безбедности лица која се налазе под државном заштитом, генерал-мајор полиције Александар Лебедев, као и начелник управе за специјалне намене и авијацију МУП-а, генерал-мајор полиције Иван Бирник, преноси Спутњик.

 

Смењен је и генерал-мајор полиције Игор Митрофанов који је начелник управе МУП-а за Томску област, као и начелник управе за Омску област генерал-потпуковник полиције Јуриј Томчак.

 

Путин је извршио и низ именовања, па је тако генерал-мајор полиције Сергеј Бачурин постао начелник главне управе МУП-а за Севернокавкаски федерални округ, генерал-потпуковник полиције Јевгениј Мартинов постављен је за главног инспектора МУП-а, док је пуковник полиције Иван Горбунов постао заменик начелника главне управе за кривичне истраге МУП-а Русије.

 

 

Тагови: