Млади у великом проценту не подржавају улазак Србије у Европску унију, велики проценат није довољно информисан, а 79,4 одсто сматра да се ствари у Србији не одвијају у добром смеру.

 

srbija eu

 

Млади у Србији у великом проценту не подржавају улазак Србије у Европску унију (ЕУ), велики проценат није довољно информисан, а 79,4 одсто сматра да се ствари у Србији не одвијају у добром смеру, резултати су истраживања представљеног данас на Факултету политичких наука у Београду.

 

Како је показало истраживање, чак 33 одсто младих не подржава евроинтеграције Србије, 40 одсто подржава, 27 је равнодушно, а показало се да што су испитаници старији, већа је подршка уласку Србије у ЕУ.

 

 

 

Око 24 одсто младих изјаснило се да би улазак Србије у ЕУ за њих био негативан утисак, 47 одсто сматра да би тиме Србија изгубила Косово, 32 одсто да би изгубила суверенитет у одлучивању, а 14 одсто да би се погоршала ситуација у Србији.

 

Млади су испитани и о проблемима у Србији, од којих су издвојили економске — незапосленост, корупцију, сиромаштво, а као главну подршку Србије на међународној сцени означили су Русију

 

 

НОВОСТИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: