Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

17.39

 

Како јављају војни дописници становништво страдалог села Зајцева имали су тешку ноћ. Целу ноћ је село нападано. Међутим припадници војске ДНР успели су да ликвидирају снајперисту који је сејао смрт по овом насељу. То је потврдила и украјинска страна. Припадник казнених батаљона Роман Бачкала написао је на својој страници на Фејсбуку како се убијени снајпериста звао Василиј и како је био родом из Житомирске области. Он је покушавао да изазове сажаљење причом како је троје деце, и четврто које је на путу остало без оца. Наравно, колико је деце у Донбасу остало без оца и колико их је страдало Бачкалу није занимало.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 322 пута напале територију ДНР. Нападали су Горловку са околином, посебно Зајцево, околину Доњецка посебно Спартак и Старомихајловку. Нападали су и Докучаевск и Јасиновату као и насеље Коминтерново на југу ДНР.

 

Цивил који је током јучерашњег дана рањен у Петровском рејону Доњецка преминуо је данас у болници од последица рањавања.

13:49

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила током протеклог дана тако да и даље остаје напета. Украјинске снаге су током протеклог дана поново напале снаге ЛНР у подручју Логвиново. Губитака није било. Такође НМ саопштава да је током протекле ноћи из Харкова у Лисичанск пристигла и нова јединица украјинске војске.

 

 

Тагови: ; ;