Хилари Клинтон сматра да Републиканац Доналд Трамп нема право да обавља дужност Председника САД. Она је у Сан Дијегу у Калифорнији одржала „програмски говор” о спољној политици земље.

 

151211140541_trump_1_624x351_ap_nocredit1

 

„Трампов улазак у Белу кућу би био историјска грешка. Он напросто није оспособљен за то, нити је морално спреман за тај посао. Трамп тражи свађу са савезницима и пријатељима САД, од британског Премијера и новог градоначелника Лондона, од немачке Канцеларке, Председника Мексика до Папе римског”, изјавила је Хилари том приликом.

 

„Ако Трамп победи на председничким изборима, у Кремљу ће бити празник. Он говори да има спољнополитичко искуство, а у Русији је организовао конкурс „Мис Васељене”. Поврх свега, он сматра да је Америка толико слаба да је се морамо стидити”, додала је она.

 

„Убеђена сам да Америка не само да је моћна, него је ексклузивна земља. Свим својим срцем у ово верујем. Америку изузетном чине њени односи са савезницима и ти односи се морају чувати. Москва и Пекинг дубоко завиде америчким савезима зато што немају ништа слично. Зато, ако Трамп победи, у Кремљу ће заиста бити празник”, закључила је Клинтонова.

 

Трамп је на реаговао одмах.

 

„То је лоше позориште! То је лоша представа лажљивице Хилари Клинтон. Док је говорила уопште није изгледала председнички”, рекао је и додао да је Клинтонова његове спољнополитичке приоритете окренула са ногу на главу.

 

Ката

Тагови: ; ; ;