Поводом изјаве кандидаткиње Деморкатске партије Хилари Клинтон да ће ако победи републиканац Доналд Трамп бити празник у Кремљу, Песков је упитао због чега би био празник

 

песков

Кремљ се не меша у унутрашња питања САД и неће славити победу ниједног од кандидата на америчким председничким изборима, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

 

Поводом изјаве кандидаткиње Деморкатске партије Хилари Клинтон да ће ако победи републиканац Доналд Трамп бити празник у Кремљу, Песков је упитао због чега би био празник, пренео је Тас.

 

«Просто не разумем питање, тако да немам ништа да одговорим», рекао је Песков.

 

 

Додао је да се Русија не меша у унутрашња питања других земља и да је јер најбољи кандидат онај ко добије највише гласова.

 

«Дозволите ми да вас подсетим на основи став председника Владимира Путина по овом питању. Русија има једну повољну особину која је разликује до бројних земаља: никада се не мешамо у унутрашња питања других земаља», рекао је Песков.

 

 

Додао је да Русија верује да је најбољи кандидат за председника САД онај за кога гласа већина Американаца «без обзира на чудне особине изборног система у САД»

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;