На јучерашњој мировној конференцији „Алтернатива постоји – не у НАТО“одржаној у Бриселу, у Европском парламенту је говорио и главни уредник црногорског портала ИН4С Гојко Раичевић.

 

„Долазим из Црне Горе, мале државе на Балкану – мале по величини али са великим проблемима када је у питању слобода, владавина права и ниво демократије“, казао је Раичевић.

 

Објашњавајући из какве државе долази Раичевић је нагласио да је Црна Гора држава којом више од четврт века влада исти режим, иста партија и исти човјек:

 

„Зовемо га ‘Мило лопове’ – мелодично је, вежбаћемо касније“, казао је Раичевић држећи у рукама транспарент на којем је писала управо таква порука.

 

Он је оптужио Међународну заједницу да још увијек жмури када су у питању његова криминална дела, криминалне активности његове породице, партијских пријатеља и политичког круга око њега, корумпираних дипломата из света као и из овог града (Брисела).

 

„Док год Ђукановић разуме кад му његови господари из Брисела и Вашинтона командују: ‘дођи овамо!’, ‘седи!’, ‘устани!’, он ће бити на власти“, нагласио је Гојко Раичевић.

 

Раичевић је навео да су задаци које је тај исти Запад давао Ђукановићу да спроведе долазили следећим редоследом:

 

„Прво је требао да разбије државну заједницу Србије и Црне Горе, након тога да призна лажну државу Косово на окупираној територији Србије, уведе санкције вјековној заштитници Русији – која је једина велика сила која кроз историју није показала непријатељски став према Црној Гори.

 

„Ђукановић је све то извршио и остао је само један велики задатак који спроводи пуних десет година и бојим се, који је довео у завршну фазу“, нагласио је Раичевић. То је улазак Црне Горе у НАТО војну алијансу.

 

„Више нико није наиван. НАТО је опколио Русију не зато што они Русију воле или желе да буду у њеној непосредној близини. Они стоје на границама Русије из истог разлога због којег је некада на њеној граници стајао Хитлер. Они који разумију тренутне геополитичке процесе и који нису прескочили важне лекције из историје у основној школи, они знају да ће ови нео-Нацисти завршити једнако као и њихови претходници који су марширали на Русију“, казао је Раичевић.

 

Он је у Европском парламенту нагласио да је став који заступа већина грађана Црне Горе да она не треба да постане чланица НАТО алијансе и да је то питање поштења и достојанства.

 

„Часна особа не би никада могла да пожели да буде дио те криминалне групе“, истакао је Раичевић.

 

Раичевић је апеловао на учеснике да у својим националним парламентима учине колико могу да се заустави ратификација којом би Црна Гора постала НАТО чланица.

 

Конференција је одржана у организацији европске парламентарне групе GUE/NGL (Уједињена европска љевица/Зелена нордијска љевица) коју чине 52 члана из 19 различитих политичких организација и 14 земаља чланица, а који се залажу за другачију Европу, Европу која поштује и чува различитост идентитета, који се боре за боље запослење, социјалну сигурност као и боље образовање.

 

Раичевић је пожелио да ова конференција буде почетак пријатељства и нагласио:

 

„Следећа битка – је битка за Црну Гору!“

 

ИН4С

Тагови: ; ;