Председник Доњецке Републике Александар Захарченко је назвао Украјину „Укропијом“ и нагласио да се ДНР може у њу вратити тек кад поново постане Украјина.

 

zaharchenko_92

 

„О враћању у Укропију не може бити ни речи. Можемо преговарати о некој врсти суживота са Украјином. Укропија може опет постати Украјина када на њеном челу не буде садашње злочиначке власти и када у њој започне процес денацификације“.

 

„Украјини су потребни слободни избори и истинска уставна реформа која ће је претворити у конфедерацију у којој ће бити поштоване националне, културне, историјске и економске посебности свих чланова конфедерације. Са таквом Украјином, а не са данашњом Укропијом, можемо разговарати“.

 

Захарченко је нагласио да је за довођење до краја „процеса који подразумева Минск-2“ јер ће тај процес довести до дипломатског пораза Укропије, преносе fakti.rs

 

Такође је ДНР назвао државом која је достигла такав ниво да је више нико не може укинути, одговарајући на питања грађана Донбаса.

 

На питање које му је поставио украјински војник који се није представио: „Колика је вероватноћа, у процентима, да новог рата неће бити?“, Председник ДНР је одговорио: „Колика је вероватноћа да се на улицама Доњецка сусретне диносаурус? Пола-пола? Шалу на страну: напустите нашу земљу и рата неће бити. Ако то нећете, мораћемо да то решавамо као војници“.

 

Овом приликом је објавио и је да ће ДНР ових дана почети да свим својим грађанима издаје пасоше са којима ће моћи да путују у Русију.

 

Ката

Тагови: ;