Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

17:50

 

Током синоћњег напада на Докучаѕевск оштећено је 8 кућа а у Петровском рејону рањен је један припадник војске ДНР.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током данашњег дана 69 пута напале околину Доњецка, Горловке као и град Јасиновату. Министарство додаје да су украјинске снаге током протеклих недељу дана укупно 2300 пута напале територију ДНР.

 

Ремонтне бригаде предузећа «Донбасгас» успеле су данас да обнове гасовод у Петровском рејону Доњецка који су украјински нацисти оштетили током синоћњег гранатирања.

12:35

 

Током ноћи украјински нацисти су поново нападали насеље Зајцево северо-западно од Горловке. . Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема. Такође укронацисти су напали и околину Докучаевска и том приликом оштећене су 4 стамбене куће. Нападали су и Петровски рејон Доњецка као и Старомихајловку.

 

Око 10:15 јутрос укронацисти су поново онемогућили поправљање гасовода између Доњецка и Маринке. Због гранатирања надлежне службе које су радиле на ремонту овог гасовода биле су принуђена да се повуку.

Тагови: ; ;