Дамаск је у писму упућеном генералном секретару и представнику СБ УН саопштио да је Јордан умешан у наоружавање терориста у Сирији, преноси Спутњик.

352

 

У документу су наведена два инцидента која су се догодила у мају. Између осталог, наведено је да су „оружане групе, повезане са тзв.  Одредом сунитске омладине допремиле из Јордана у сиријски град Бастра ел шам 13 железничких вагона са оружјем, муницијом и атриљеријским оружјем. Саопштено је и да је оружаним терористичким одредима из Јордана у Сирију испоручено 14 возила.

 

Представник Дамаска је изјавио да „акције јорданског режима и његова директна подршка терористичким групама у Сирији представљају флагантно кршење принципа међународног права“.

 

„Сиријска влада је поново позвала СБ УН да испуњава своје обавезе и натера јордански режим да се уздржава од својих акција које представљају претњу за безбедност и стабилност региона и читавог света“, наводи се у писму Џафарија.

 

Раније је мисија Сирије слала писма у УН, у којима је оптуживала руководство Саудијске Арабије, Турске и Катара да организују нападе у низу градова у земљи.

Тагови: ;