Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропксог.)

 

днр лнр

16:35

 

Око поднева чуле су се неколике експлозије у Доњецку и Докучаевску.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 512 пута напале територију ДНР. Нападали су Куибишевски и Кировски рејон Доњецка, Зајцево, Еленовку, Жабичево, Јасиновату и Докучаевск. Током напада уништено је 6 стамбених зграда.

 

Министарство саопштава да украјинска војска наставља са ротацијом својих јединица на окупираној територији Донбаса у близини линије разграничења. Такође евидентирано је и довођење нових снајперских јединица у окупирану Маринку.

 

13:25

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су наставили да нападају Донбас. Народна милиција ЛНР саопштава да су украјински окупатори 6 пута напали позиције НМ у подручју Калинова. Жртава на срећу није било.

 

У ДНР ситуација такође није била боља. Напади украјинских снага трајали су од 23:00 до 04:50 јутрос. Најинтензивније су нападали Куибишевски рејон Доњецка, Зајцево, јасиноватски пункт, Минералное, Нову Маревку као и град Докучаевск.

Тагови: ; ;