Лидер Покрета за промене  ПзП и члан Председништва Демократског фронта ДФ Небојша Медојевић позван је да учествује на Националној конвенцији Републиканске странке, која ће бити одржана од 18. до 21. јула у Кливленду.

 

nebojsa-medojevic

 

На овој Конвенцији ће бити потврђена кандидатура за председника САД-а. Лидер ПзП-а ће бити специјални гост у оквиру Програма за лидере странака чланица ИДУ, чија је чланица и Републиканска странка САД Доналда Трампа.

 

„ПзП снажно подржава кандидатуру Доналда Трампа, посебно имајући у виду његову оштру и аргументовану критику погрешне политике САД-а према Западном Балкану, која је резултирала погоршањем демократије, људских права, владавине права и економских и социјалних прилика у региону, те експанзијом корупције и сиромаштва и јачањем политичког утицаја мафије, вјерског екстремизма, миграција становништва, и снажењем утицаја терористичких организација“, казао је Медојевић.

 

Према његовим речима, погрешна политика подршке корумпираних, недемократских, криминалних режима од стране досадашње америчке администрације довело је до озбиљних политичких криза у целом региону, које, сматра, могу изнова довести до сукоба и нестабилности

 

.„Зато је очекивана побједа Доналда Трампа, најава једне нове одговорније политике САД-а према нашем региону. Најава политике која ће ићи у правцу подстицања политичких, економских и институциоалних реформи, које једине могу довести државе Западног Балкана до функционалне демократије, одрживе екомонске политике и регионалне сарадње, која ће сузбити корупцију и политички утицај мафије и обезбиједити просперитет и стабилност. Побједа Доналда Трампа би била и побједа америчког народа и демократије над глобалним банкарским фашизмом, који је највећа пријетња миру и стабилности у свијету“, истакао је Медојевић.

 

ин4с

Тагови: ; ; ;