После велике победе, одмах су из Србије почеле да стижу честитке. Стигла је Олга до титуле на крилима велике подршке из публике, у којој је било много српских навијача.

 

 

Olga Danilović

Фантастичан успех петнаестогодишње Олге Даниловић — освојила је титулу у јуниорском женском дублу на Ролан Гаросу! Она и Шпањолка Паула Аријас Манхон биле су боље од руског пара Потапова — Первушина, које су биле и први носиоци турнира, с 3:6, 6:3, 10:8.

 

 

— Људи моји, не знам како се зовем! У шоку сам. Не знам како сам дошла у свлачионицу. Још нисам ни свесна шта смо постигле. Тек кад се слегну емоције, схватићу шта сам урадила — изјавила је узбуђена Олга.

 

 

После велике победе, одмах су из Србије почеле да стижу честитке.

 

— Имала сам «милион» позива и порука. Али, ја сам одмах позвала тату. Плакао је од среће. И мама је у шоку. Сви смо се тресли — преноси наша млада тенисерка емоције из породице Даниловић.

 

 

Стигла је Олга до титуле на крилима велике подршке из публике, у којој је било много српских навијача.

 

— Играла сам само једном пред тоглико људи, али никада пред толико наших. Они су нас и подигли, када смо губиле с 3:6, 1:3. Наше противнице су до тада имале контролу над мечом, али се нисмо предале.

 

 

Био је ово тек други наступ Олге Даниловић на једном гренд слему.

 

— Искрено, сингл ми је у првом плану. Имала сам шансе које нисам искористила у 2. колу. Сви овде дођу да освоје турнир. Али, ја сам пре свега дошла да видим на чему треба да порадим — скромна је Олга.

 

 

Победнички пар се, иначе, случајно срео.

 

— Требало је да играм с другом девојчицом, али је она изгубила квалификације. Обе нисмо имале партнерку и потпуно непланирано смо стигле довде.

 

 

Све ово даје велике мотивације за даљу каријеру.

 

— Наравно! Победник сам гренд слема. Одмах почињем да се спремам за Вимблдон. Сад ћу да «гризем»! И до сад сам, наравно, али после титуле ћу нарочито.

 

Сад следи славље.

 

— Само да дођем кући! Једва чекам да се видим с татом, сесртом и братом.

 

 

 

С БАЛЕТА НА ТЕНИС

 

Олга Даниловић је тенисом почела да се бави са 6 година.

 

— Пре тога сам две године ишла на балет. Ишла сам и на ритмичку гимнастику. Балет сам волела због баке, која је била професионална балерина. Сва сам била женствена. Тенис сам видела на ТВ-у. Гледала сам Ђоковићев меч. На крају сам по пет сати боравила на Партизановим теренима — каже Олга.

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;