Део јединица америчке војске које учествују на војној вежби НАТО-а под називом Анаконда у Пољској, као и део америчке војне опреме могу остати у Пољској и након завршетка вежбе, изјавио је шеф Бироа за националну безбедност Пољске Павел Солох.

 

 

пол

 

 

«На вежбама под називом Анаконда које се одржавају у Пољској учествоваће неколико хиљада америчких војника. Могуће је да ће неки од њих и након завршетка маневара остати у земљи заједно са војном опремом коју користе»- рекао је он одговарајући на питање како ће у пракси, након планираног самита НАТО-а изгледати повећано присуство НАТО снага на источној страни, преноси ТАСС.

 

Према речима Солоха сви детаљи, број припадника као и место одржавања вежби биће накнадно усвојени 14-15 јуна током састанка министара одбране земаља чланица алијансе у Бриселу.

 

Подсетимо у Пољској данас почињу најобимније у историји НАТО војне вежбе у историји алијансе под називом Анаконда.

 

НАТО планира да распореди своја четири батаљона у Естонију, Летонију, Литванију и Пољску.

 

Као одговор Русија је најавила формирање три нове дивизије од по 10 хиљада војника у својим европским областима. Осим тога 3 јуна је најављена предислокација 28 моторизоване бригаде из Екатеринбурга у Брјанску област и 23 моторизоване бригаде из Самаре у Белгородску област, преноси ВЗГЛЯД.

Тагови: ;