Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

18:15

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 485 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Саханку, Спартак, Старомихајловку, доњецки аеродром, јасиноватски пункт као и град Докучаевск. Том приликом погинуо је један војник а оштећене су и четири стамбене зграде.

 

Данас око 13:40 укронацисти су нападали пункт код Мајорска недалеко од Горловке. Том приликом под ватром се нашао и путнички аутобус и том приликом је рањен један цивил.

 

12:52

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР кијевске снаге су током протеклог дана 7 пута напале територију ЛНР. Напале су Калиново, Калиновку, Лозовое и Новоалександровку. Губитака на срећу није било. НМ саопштава да су кијевске снаге у центру насеља Станица Луганска, које се налази на самој линији разграничења поставиле два тенка.

 

Украјински окупатори ноћас су поново нападали северна и западна предграђа Доњецка- Спартак и Старомихајловку, Саханку, Докучаевск, као и насеље Саханка. Напад је трајао од 22:00 до 00:00.

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;