Кућа Србина Здравка Николића у селу Ковраге у општини Исток на Косову и Метохији, јутрос је обијена. Министарство за повратак и заједнице којим руководи Далибор Јевтић саопштило је да је случај полицији пријавио Николићев комшија Албанац.

Kosovo_i_Metohija_doline_RUS

Све док се овакви напади дешавају у повратничким срединама, повратак у тим местима не може бити успешан, а ово је још један у низу напада којим се повратници застрашују, наводи се у саопштењу Министарства за заједнице и повратак.

 

«Овакви случајеви изазивају страх и терају повратнике на поновно исељавање. Ломљење стакла, напади, пљачке, застрашивања повратника не дозвољавају да повратак у оваквим срединама буде успешан. Само брзом реакцијом надлежних органа у овом и свим ранијим случајевима који нису расветљени и стоје у месту може се доћи до бољих резултата када је безбедност повратника у питању, а и сам повратак», наводи се у саопштењу.

 

Подсећа се да је пре само седам дана неко на кући Здравка Николића поломио стакло на вратима али да Николић овај инцидент није пријавио полицији, већ је сам надокнадио штету.

 

Ово је седми пут да се напада кућа ове породице, до сада су нападачи ломили прозоре и бацали блато на фасаду куће.

 

РТС

Тагови: