Новоизабрани Председник Филипина Родриго Дутерте је позвао грађане Филипина да му помогну у борби против дилера дроге, дајући одобрење да пуцају у дилере који се опиру хапшењу. Филипинцима који помогну у овој борби је обећао награду.

 

160425153931-rodrigo-duterte-super-169

 

„Слободно зовите полицију или то урадите сами ако имате пиштољ. Имате моју подршку”, казао је нови Председник Филипина.

 

„Ако се дилер дроге опире хапшењу или одбије да дође у полицијску станицу и угрожава грађане пиштољем или ножем, пуцајте у њега и ја лично ћу вам дати медаљу за то”, навео је он.

 

Дугогодишњи градоначелник Даваоа и бивши државни тужилац је рекао да полицајци чине кривична дела „из велике похлепе или велике потребе”. Обећао је да ће обезбедити новчану помоћ за полицајце који су починили кривична дела из нужде, каква је болест чланова породице, а да ће се „лично позабавити” похлепним полицајцима, преноси Бета.

 

Уз то је запретио полицијским званичницима да ће их, уколико не поднесу оставке, понизити у јавности и заложио се за ревизију одбачених кривичних предмета против активних полицајаца.

 

Дутерте је обећао грађанима да ће се изборити са криминалом и корупцијом у року од шест месеци. Полицијски званичници одбацили су његову реторику као нереалну.

 

Ката

Тагови: ; ; ;