Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат  времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

22:10

 

Од 16:30 до 21:30 украјинске снаге су поново нападале Спартак, доњецки аеродром, Старомихајловку, Трудовски рејон као и пункт код Јасиновате. Током напада на Трудовски рејон погинуо је један цивил а један је рањен.

17:16

 

Од 11:00 до 16:00 украјинске снаге су поново нападале Спартак, Старомихајловку, Круту Балку, јасиноватски пункт, као и Докучаевск.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 593 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево у околини Горловке, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Докучаевск, Јасиновату као и насеља Октобар, Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

 

Током данашњег напада на пункт «Мајорск» недалеко од Горловке, рањен је један цариник ДНР.

 

 

14:03

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила током протеклог дана и може се дефинисати као напета. Украјински нацисти су 7 пута напали насеља Калоново и Лозовое. Жртава на срећу није било.

 

На пунктовима у подручју насеља Золотое-Катериновка дошло је до ротације украјинских јединица тако што је јединицу «Луганск 1» која се налази у саставу МУП-а Украјине заменила јединица Кримских Татара под називом «Крим». У насељу Лопаскино такође је дошло до ротације где су регуларне јединице украјинског МУП-а замениле јединице батаљона «Ајдар».

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи поново гранатирали Докучаевск, јасиноватски пункт околину Горловке као и Петровски и Трудовски рејон Доњецка. У Трудовском је том приликом један цивил рањен а у Петровском је оштећено 6 стамбених зграда.

Тагови: ; ;