Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да је у условима глобалне кризе најважније да Белорусија и Русија удруже своје снаге. Он је ово изјавио данас на трећој пленарној седници форума региона Русије и Белорусије посвећеном социјалним и хуманитарним питањима.

 

lukasenko

 

«Морам да признам да је у овим областима до сад много урађено. Грађани имају једнака права приликом запослења, заштите на раду као и остваривања пензија. Усвојени су и правни акти који дају могућности слободног избора студирања, а ради се и на стварању заједничког простора у области здравства, културе, спорта»- рекао је председник Лукашенко, а преноси БЕЛТА.

 

«Неким снагама се не свиђа наше јединство и наша сарадња, и они покушавају на све начине да нас ослабе. Због тога ми не смемо дозволити да се забија клин у наше братске односе»- рекао је белоруски председник додајући да су Белорусија и Русија кроз историју пролазиле кроз заједничке муке, напомињући Други светски рат и напад нацистичке Немачке на СССР.

 

Александар Лукашенко је додао да је Савезна држава Русије и Белорусије најсавременији интеграциони процес након распада СССР-а. Он је додао и да би Белорусија и Русија требале да раде на заједничкој идеологији државне заједнице.

 

 

БЕЛТА

 

 

 

Тагови: ;