Председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић разговарали су у одвојеним састанцима са амбасадором НР Кине Ли Манчангом.

 

78044

 

Николић је обавестио кинеског амбасадора о успешним припремама за предстојећу посету председника НР Кине Си Ђинпинга.

 

Изражено је обострано задовољство програмом посете и њеним богатим садржајем, саопштила је Прес служба председника Србије.

Посебан нагласак је стављен на важност споразума са кинеским партнерима о преузимању Железаре у Смедереву, а Николић је истакао да је то за Србију од виталног значаја.

 

Манчанг је нагласио да се Си Ђинпинг нарочито радује што ће први пут посетити Београд и Србију.

 

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг разговарали су о припремама за предстојећу посету кинеског председника Си Ђинпинга.

 

Премијер Вучић је истакао да је долазак председника Си Ђинпинга од историјског значаја за јачање српско-кинеских односа, будући да је ово прва посета шефа кинеске државе, након више од три деценије, наводи се у саопштењу владине Кацеларије за сарадњу с медијима.

 

Премијер Вучић и амбасадор Ли разговарали су и о заједничким пројектима из области инфраструктуре, енергетике и индустрије, чија је реализација у току, као и о подршци кинеске Владе коју пружа у реализацији пројекта Железаре Смедерево.

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ;