Питање обнове територијалног интегритета Украјине је тест за украјинску нацију и показатељ да је способна да успостави своју државу. Зато је немогућност повратка Крима претња читавој земљи, рекао је Председник Меџлиса кримских татара и посланик врховне Раде Украјине Рефат Чубаров.

 

24-avgusta-ispolnitsja-542-dnja-s-nachala-otkrytoj-agressii-so-storony-rossii_c2e6ffea1dbd8e31599395ed15ee9cae

 

«Можда не звучи сасвим коректно, али је питање обнове територијалног интегритета Украјине, укључујући и територију окупираног Крима, тест способности или неспособности украјинске националне и политичке нације да успостави сопствену државу», рекао је Чубаров.

 

Према његовим речима, немогућност повратка Крима је претња за целу Украјину.

 

«Да ли је реинтеграција могуће? Одговор је тако једноставан, али би требало да буде разумљив за све грађане Украјине. Ако се Крим не врати, то је претња за целу Украјину», нагласио је Чубаров.

 

Према његовим речима, чињеница да 30,7% украјинских грађана сматра да питање Крима није релевантно је резултат неефикасности власти.

 

«То је оцена наше Владе и нашег друштва. Ми напросто не предузимамо довољно ефикасне мере да вратимо Крим», рекао је политичар.

 

Он је рекао да Запад већ размишља о томе да преда целу Украјину Путину.

 

«Морамо учинити све да осигурамо да наши партнери не уђу у било какве преговоре са Путином, јер су се размишљања да му се преда цела Украјина већ чула на Западу. Разговоре на ту тему сам већ више пута чуо на састанцима са нашим партнерима», рекао је Чубаров.

 

Ката

Тагови: ;