У Волгограду је у току четврти Форум хришћанске омладине Русије. У оквиру форума се разматра тема духовно-моралног васпитања омладине.

 

Између осталих, на форуму је говорио директор Руског института за стратешка истраживања генерал-потпуковник Леонид Решетњиков, чији говор преносимо.

 

IMG_1206

 

„Пресрећан сам због сазнања да омладина Русије није равнодушна према проблемима које наше, не баш лако, време поставља пред државу и пред цели свет. Нарочито задовољство изазива чињеница да се у авангарди руске омладине налази најнеиндиферентнији, најделатнији и најпожртвованији њен одред, а то су младићи и девојке које води хришћанска вера.

 

Ми живимо у веома сложено време. Русија је подвргнута бесомучним нападима снага које су умислиле да треба да одлучују о судбини света. Против Русије се води хибридни рат великих размера – политички, економски и информативни рат. Нама политиколозима је очигледно да су све то припреме да одлучујући оружани напад на Русију. Уз то, САД и НАТО практично не скривају своје војне припреме усмерене против Русије.

 

Зашто је Русија објекат тих напада, невероватних по својим размерама? Да ли само због тога што је Русија једина заиста независна земља, која не жели да се потчини политичком и економском диктату САД?

 

Не само и не толико због тога. Главни разлог је духовни. Русија је главни циљ напада зато што смо ми народ који исповеда Исуса Христа и не жели да живи по безбожним законима и нормама, по којима живи цео западни свет, који се потчинио САД.

 

На Русију су се дигле снаге вођене непријатељем људског рода. То је дубинско и, по нашем мишљењу, једино исправно разумевање антируске политике Запада који се одрекао Бога. Главни задатак непријатеља Русије је да униште нашу Православну цркву, да убију у нама веру у Христа, зато што је православна вера главни и једини ослонац на коме стоји Русија. Без разумевања ове неоспорне истине, ми нећемо моћи да опстанемо, чак и ако будемо имали моћну армију и снажну привреду. И обрнуто, бићемо непобедиви ако будемо верни Богу.

 

Русија је главни циљ напада западних елита и због тога што смо ми једина земља која се на државном нивоу гласно залаже за заштиту породице и традиционалних вредности и отворено се супротставља светском лудилу под називом „родна идеологија“. Та идеологија је слабо прикривени облик сатанизма. Она позива на уништавање традиционалне породице и проглашава „нормалним“ најневероватније перверзије.

 

Однедавно је „родна идеологија“ постала основа државне политике САД, Канаде, земаља ЕУ и многих других држава. Норме и постулати „родне идеологије“ су на Западу гарантовани законодавно, и сваки њен противник је изложен прогонима. У таквим условима, Русија је последња нада људи у целом свету, укључујући народе Европе и Америке који, као и у свим временима, желе да створе породицу, да рађају и подижу децу.

 

Драги пријатељи! Можете да не сумњате да, уткавши веру у Господа нашег Исуса Христа у сваки свој поступак, ви никада нећете погрешити нити сићи са јединог исправног пута. И у том смислу можете бити спокојни када је у питању будућност Русије и целог православног света.

 

Желим Форуму Хришћанске омладине Русије Божију помоћ и успех у свим правим подухватима“..

 

Ката

Тагови: ; ;