Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

23:51

 

У овом моменту на више линија фронта букти рат. Украјинске снаге нападају Черногвардејски рејон Макејевке где је једна жена рањена а гори и једна кућа. Гранатира се и јасиноватски пункт, а на небу је уочен велики број беспилотних летелица.

 

 

У 20:44 започели су ноћни напади на пункт код Јасиновате као и околину Доњецка. Неколико пута су нападани Спартак, аеродром, Трудовски рејон. Експлозије се чују и у самом Доњецку где је отежано снадбевање града електричном енергијом.

 

18:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински нацисти су за протекла 24 сата 355 пута напали територију ДНР. Нападали су Зајцево, Красни Партизан, Докучаевск, Јасиновату, Спартак, Веселое, Александровку, аеродром, Трудовски и Петровски рејон Доњецка.

 

Током напада погинуо је један припадник војске ДНР а 11 кућа је оштећено.

 

13:46

 

Током ноћи укронацисти су гранатирали Докучаевск. Као последица гранатирања оштећена је гасна станица, једна кућа и базен. У овом моменту нема информација о евентуалним жртвама.

 

Током ноћи укронацисти су оштетили 7 кућа током напада на Зајцево. Нападали су и пункт код Јасиновате као и насеље Красни Партизан.

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила током протеклог дана. Украјинске снаге су 2 пута напале насеље Калиново, Жртава на срећу није било.

 

Према изјави једног војника ДНР специјално за Новински фронт током синоћњег напада укрофашиста на Зајцево војска ДНР успела је да их потисне у неутралној зони за један километар, што ће додатно отежати нападе укрофашиста на цивилне циљеве у Зајецеву. Иначе ове положаје је украјинска војска незаконито заузела.

Тагови: ; ; ;