Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

21:56

 

Од 20:30 започели су «ноћни напади» украјинских снага на ДНР. Непрестано се гранатира Зајцево, експлозије се чују у Маринки а из правца Мариупоља и Широкина гранатира се Коминтерново.

 

 

 

16:53

 

Током поподнева чуле су се експлозије у Макејевки и Красногорловки. У Старомихајловки је оштећена једна кућа.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 582 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Докучаевск, Јасиновату, Макејевку, Петровски и Кировски рејон Доњецка као и аеродром. Током напада погинуо је један цивил а 15 је рањено. Међу рањеним налазе се и целе породице. Такође оштећене су и 44 куће.

 

13:14

 

Украјински нацисти током претходне ноћи нападали су околину Доњецка, Јасиновату,Докучаевск и Макејевку. Напад на Спартак у околини Доњецка трајао је од 16 часова јуче до раних јутарњих сати данас.

 

Током ноћашњих напада рањено је укупно 15 људи, међу њима и једна жена као и један трогодишњи дечак. Сви су хоспитализовани.

 

Јутрос од 09:00 до 11:40 укронацисти су поново нападали околину Доњецка, Јасиновату и Докучаевск.

 

Око 10:00 украјинске снаге су напале контролни пункт ЛНР у Станици Луганској у моменту кад се у близини пункта налазило преко 200  цивила. Срећом нико није страдао. На 100 метара од пункта у моменту напада налазили су се и представници мисије ОЕБС-а.

 

 

 

Тагови: ; ;