Члан Председништва Демократске народне партије Зоран Лакушић оценио је да војна вежба Војске Црне горе, под надзором НАТО-а, тик уз границу са Србијом, има злокобни карактер.

 

Djacic-i-vojnici

 

„На полигону „Нова локација“ у Пљевљима ових дана спроводи се јавна демонстрација војне силе са којом је премијер Мило Ђукановић планирао да груне у НАТО! Није џабе баш у Тирани премијер најавио нову еру Црне Горе, као извозника безбедности, очигледно понудивши земљама региона и васколиког света да им среди стање безбедности и омогући миран сан баш као што је то омогућио грађанкама и грађанима Котора последњих дана, месеци и година. И више је него јасно, да разлог оправдане несанице грађана Србије више није знатижељно гледање „Парова и Фарме“ и да је „ђаво појео шалу“ но велика војна сила која по Пљеваљским ливадама изводи маневре тик уз границу са Србијом“, навео је Лакушић у изјави достављеној порталу ИН4С.

 

Према његовим речима, од „злонамерних“ тј. оних који не цене тековине покраденог референдума за стварање приватне државе Мила Ђукановића, можете чути податке како пар криминалних кланова на црногорском приморју имају више регистрованих припадника него што Црна Гора има активних војника и официра, и да је некада у једној касарни, и то само у Пљевљима бројно стање било на данашњем државном нивоу.

 

„Потпуно логично се поставља и питање зашто се војна вежба не одвија на „Ћемовском пољу“ локацији која се традиционално користи за ове намене него су одабрана Пљевља и гранични појас према Србији. Очигледно да налогодавци са Запада желе злоупотребити пар стотина припадника црногорске војске како би државама региона, а првенствено грађанима Србије послали јасну поруку да је НАТО стигао и пред њиховим вратима и да је офанзивни војни савез западних држава заправо једини избор који се намеће зато је и простор на којем се вежба одвија симболично назван „Нова локација“ са које стиже „Одлучан одговор“. Дакле, потпуно је јасно да се разним маневрима и облицима психолошког рата жели поправити недостатак подршке грађана за прикључење НАТО-у у Црној Гори и посебно у Србији у којој проценат оних који су за прикључење не досеже ни до двоцифреног броја“, казао је Лакушић.

 

Како год и колико год да вежбају, додао је он, или како наш народ каже „мораће још дуго и дуго да вежбају, сасвим оправдано доминантно већинско расположење наших грађана је против учлањења“.

 

„Једини начин да одлука о прикључењу буде обавезујућа јесте да она буде донесена на демократском референдуму који би гарантовали највећа светска сила Русија и офанзивни НАТО војни савез“, истакао је Лакушић.

 

Како је навео, поступак ратификације у другим државама је почео, сасвим случајно поново од Исланда, који је узгред буди речено први признао и резултате покраденог референдума за стварање приватне државе јасно одсликава интересе држава које су извршиле ратификацију и није обавезујући за Црну Гору, која би морала да одлуке доноси у складу са сопственим интересима и у складу са расположењем спствених грађана а не никако по директиви Ђукановићевих ментора са Запада.

 

„О судбини Црне Горе морају и једино могу одлучивати њени грађани у супротном држава Црна Гора и њени грађани добровољно ће прихватити колонијални статус и потирање суверенитета и интегритета Црне Горе“, закључио је Лакушић.

 

Тагови: ;