Социјалдемократска партија СДП послала је инцијативу председнику Скупштине Општине Улцињ, председнику Општине и одборничким клубовима да амбасадорка Немачке у Црној Гори Гудрун Штајнакер буде проглашена почасном грађанком тог града.

 

štajnaker-640x680

 

“Њени чести доласци у Улцињ, не само они званични већи и неформалне, приватне посете, допринели су да су је Улцињани почели осећати својом суграђанком”, истиче се у иницијативи.

 

СДП наводи да је тешко набројати све заслуге амбасадорке Штајнекер.

 

“Тешко је набројати све што је урадила амбасадорка Штајнекер везано за заштиту Солане, у колико је све акција учествовала, на колико је значајних скупова узела учешће, на колико је значајних адреса писала, колико озбиљних разговора водила на ту тему, па све до обезбеђивања конкретне финансијске помоћи у виду грантова од стране банака и пресудне улоге код оснивања друштва за заштиту Солане ‘Dr Martin Schneider-Jacoby’.”

 

Солана није једино интересовање амбасадорке Штајнекер у улцињском атару. Наиме, она се изузетно занима и за увалу Валданос. На име овог амбасадоркиног интересовања стигле су похвале предлога СДП-а и од ГП УРА. Председник Општинског одбора ГПУРА Омер Бајрактари изјавио је да та политичка групација поздравља и подржава иницијативу за проглашење амбасадорке Савезне Републике Њемачке Гудрун Штајнакер почасном грађанком Улциња. Бајрактари је истакао да „њена спремност да помогне око очувања Валданоса додатно даје на значају чину проглашења почасном грађанком Улциња“.

 

Подсећамо да су првим почасним грађанима Улциња проглашени премијер Албаније Еди Рама и премијер самопрокламованог Косова, Хашим Тачи, а да је ову одлуку својим присуством на свечаној сједници у Улцињу подржала и амбасадорка Њемачке. Поред амбасадорке Штајнекер, седници су присуствовали амбасадори Турске, Бугарске, Хрватске, Уједињених Емирата, Албаније и тзв. Косова.

 

ин4с

 

 

Тагови: ;