У Турској се наставља протест против одлуке немачког Бундестага о јерменском геноциду. Још једна циркуска представа у извођењу руководиоца сеоских управа одржала се у провинцији Адијаман, преноси rusarminfo.

 

Пошто је припремљен постер са сликом немачке канцеларке Ангеле Меркел и иницијатора резолуције, заменика Бундестага турског порекла Оздемира, шефови сеоских управа су редом пљували њихове слике. Затим су их поцепали и запалили. Испод слике немачког посланика постављена је јерменска застава.

 

Раније је турски председник Тајип Ердоган предложио да се провери да ли је крв посланика немачког парламента Оздемира заиста турска.

 

Оздемир је полу-Турчин. Он се изјашњава и као Черкез.

 

«Рођен сам у Немачкој, изабран за посланика од стране немачког народа, али ја сам првобитно Черкез. Овде је и мој отац који је рођен у Турској. Стога у Европском парламенту, ја такође подржавам сва решења по питању Турске. Прадеда мог оца је родом из тих (Адигеја) места, и ја сам поносан што себе могу сматрати не само послаником Немачке, Турске, већ и Адигеје», рекао је Оздемир у октобру 2007.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;