Портпарол америчког Стејт департмента Марк Тонер објасно је у петак корисницима руског сегмента мреже Твитер, како да «не подлегну државној пропаганди»

 

nyet

 

«Развијати критичко мишљење и независне медије», написао је Тонер на Твитеру, одговарајући на питање написано на руском језику о томе шта је неопходно Русима да «не би подлегли државној пропаганди (ТВ, итд.)».

 

 

У среду се помоћник америчког секретара Викторија Нуланд пожалила да Вашингтон нема довољно новца да се бори са руским медијима. Према њеним речима, износ буџетских средстава издвојених за «борбу против руске пропаганде» је само око 100 милиона долара.

 

Новац према Нуландовој иде на обуку новинарa и подршку новинских организација на руском језику у балтичким државама, Украјини и другим земљама око Русије.

 

Раније је амерички конгресмен Адам Китцингер предложио оснивање нове федералне агенције за борбу против «руске и кинеске пропаганде».

 

«Стварање агенције ће дати САД јединствену прилику да пошаље снажни талас истине, обезбеђујући тако светску стабилност и спречавање конфликата», рекао је конгресмен.

 

 

Тагови: ; ; ; ;