Италиjанска полициjа ухапсила jе два Украjинца под сумњом да су jедрилицом превезли сириjске избеглице до Италиjе, а покренута jе и истрага како би се ушло у траг криминалноj организациjи коjа jе за то одговорна, jавља Роjтерс.

 

760aa88d96a6a29da3dd4e1c3d8b67ba

 

Полициjа jе саопштила да су осумњичене особе, коjе су jуче ухапшене, успеле да превезу 16 особа у мокроj одећи до плаже у Kалабриjи, а потом почеле да беже ка међународним водама.

 

Полициjа jе гонила и сустигла брод дугачак 10 метара и ухапсила два Украjинца коjе jе у њему затекла. Брод jе заплењен, а Украjинци стављени иза решетака након што су их мигранти идентификовали.

 

У групи превезених миграната било jе двоjе деце, шест жена и осам мушкараца, коjи тврде да су сириjски држављани и да су на пут кренули са турске обале.

 

Скоро 50.000 миграната дошло jе ове године преко мора до Италиjе, коjа се нашла на удару наjвеће миграционе кризе у Eвропи после Другог светског рата. Већину миграната чине Aфриканци субсахарског порекла и многи путуjу несигурним бродовима коjима прети опасност да потону пре него што стигну до обале, подсећа британска агенциjа.

 

Танјуг

Тагови: ;