Генерална дирекција специјалних снага Министарства одбране САД (SOCOM) разматра могућност развоја и производње од стране америчких компанија оружја сличном руском као нпр АК-47 који се увелико користи у борбеним дејствима, пише у свом јучерашњем издању Вашингтон пост.

 

americko oruzje

 

Раније је издање Tampa Bay Times навело да SOCOM тражи компаније у САД које би биле заинтересоване за производњу «нестандардног» за НАТО и САД оружја.

 

«Ми проучавамо потенцијал и могућности наше прерађивачке индустрије за произзводњу оружја које користе наши инострани партнери»-рекао је за Вашингтон пост представник SOCOM-а Мет Ален.

 

Американци су највише заинтересовани за производњу АК-47, Драгуновог снајпета као и 14,5- милиметарског противтенковског митраљеза.

 

Ален је истакао да би производња оваквог оружја од стране америчких компанија не само позитивно утицала на буџет него и на иностране партнере којима је овакво оружје познато.

 

Вашингтон пост наводи да није познато каква би вредност била оваквог оружја произведеног у САД, као ни какав би био квалитет. Међутим ова иницијатива би омогућила да влада САД контролише производњу и дистрибуцију таквог оружја.

 

 

 

Тагови: ;