Градски парк у Херцег Новом 21. маја, добио је десет нових садница маслина, али и назив Парк тзв. „независности“. Међутим, ускоро би могао да промени назив.

 

herceg-novi

 

Проглашавање Парка независности било је најављивано у званичном програму Општине Херцег Нови, поводом 10 година од покраденог референдума и 1.000 година тзв. државности Црне Горе.

 

Осим што се многи Новљани нису слагали са називом овог парка, имали су и добар аргумент, да је постављање три табле, са новим именом парка, противзаконито, односно да није прошло процедуру, преноси Радио Јадран.

Пре неколико дана добили су и одређену сатисфакцију када је у парку освануло решење Службе комуналне полиције Општине Херцег Нови. Њиме се налаже уклањање све три табле.

 

“Налаже се НН лицу да у року од једног дана од пријема решења, уклони три табле које су без одобрења Општине Херцег Нови постављене у парку у Његошевој улици, у близини Поште Црне Горе. За извршење рјешења надлежно је НН лице“, пише у решењу.

 

У образложењу пише да је комунални инспектор Општине Херцег Нови, 5. јуна извршио инспекцијски надзор и том приликом утврдио „да су у парку који се налази у Његошевој улици, у близини зграде Поште постављене три табле без одобрења надлежног органа Општине Херцег Нови“. На крају је печат комуналне полиције и потпис комуналног инспектора.

 

 

ин4с

Тагови: