И посета Бриселу и одлазак у САД одавно су заказани и до у детаље испланирани, тако да је отказивање путовања у Брисел и сусрета у Њујорку велико изненађење, с потенцијално далекосежним политичким последицама.

 

vucic

 

Мандатар Владе Србије отказао је посету Бриселу 21. јуна, као и све раније договорене билатералне сусрете с високим америчким званичницима поводом његовог одласка у Сједињене Америчке Државе 23. јуна првим директним летом „Ер Србије” на релацији Београд–Њујорк, сазнаје „Политика” у добро обавештеним круговима блиским премијеру.

 

„Политика” јуче није успела да од Александра Вучића или људи из његовог кабинета добије потврду ове информације из незваничних извора. У одсуству такве потврде, крајње је незахвално спекулисати о разлозима одустајања од важних сусрета с челницима ЕУ и Сједињених Држава.

 

Тим пре што се све збива у крајње деликатном политичком тренутку, после ванредних парламентарних избора и док земља још нема владу, а јавност чак ни јасну представу о томе које ће тачно странке ући у састав нове владе.

 

Према информацијама које имамо, одлука о отказивању пута у Брисел и раније уговорених сусрета с високим западним званичницима донесена је током викенда, после телефонских контаката које је Александар Вучић имао с највишим представницима Европске уније.

 

 

 

 

Извор

 

Тагови: ; ; ; ; ;