Председник РФ је у Кремљу доделио државне награде заслужним научницима и уметницима поводом Дана Русије.

 

66459

 

„Дан Русије симболизује наше најважније вредности као што су родна земља, патриотизам и јединство народа, наша топла и искрена осећања према Русији и нашу одговорност за садашњост и будућност“, рекао је Путин.

 

Државне награде су добили Академици Ерик Галимов, Сергеј Лукјанов, Свердлов и Сергеј Недоспасов, директор Академског Малог драматуршког театра Европе Лев Додин, уметнички руководилац и директор Кубанског козачког хора Виктор Захарченко, филмски режисер Сергеј Урсуљак и уметнички руководилац и директор Маринског театра Валериј Гергиев.

 

„Дан Русије симболизује цео вишевековни пут наше земље, заједничку судбину њеног многонационалног народа који је садашњим генерацијама оставио у наслеђе традицију живљења у миру и сагласју, свети однос према Отаџбини, радне и ратне победе. Ми осећамо ту повезаност у времену и зато често одговоре за најоштрије савремене проблеме можемо пронаћи у својој историји, у њеним догађајима и у судбинама својих предака“, рекао је том приликом Путин.

 

„Сви сте посвећени свом делу. Сви сте били свесни своје мисије и сви сте достигли врхунце у свом стваралаштву. Такви стваралачки домети су у моћи само несвакидашњих људи, јаких и смелих са унутрашњом слободом и посебним доживљавањем стварности, људи за које су професија и стварање смисао живота“, додао је, уручујући научницима и уметницима награде.

 

“Данас одајемо почасти својој Републици и огромном труду људи. Данас потврђујемо историју своје земље. Чврста грађанска позиција држи на себи и учвршћује суверенитет наше државе. Наши људи подржавају своју земљу, сматрају је најбољом на свету, теже да живе у њој и да раде за њен процват. Русија је доказала своју способност да се самоусавршава, да тежи бољему, да прави продоре ка новим политичким и економским висинама и да се прилагођава променама“.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;