Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

23:04

 

Од 19:00 до 23:00 украјински нацисти су нападали околину Доњецка. Нападали су Трудовски рејон, аеродром као и насеље Спартак.

 

17:40

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 411 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, и Широку Балку у околини Горловке, Старомихајловку, Спартак, и аеродром у околину Доњецка, Макејевку, Докучаевск и Јасиновату као и насеље Коминтерново на југу ДНР. Током напада погинуо је један припадник војске ДНР а у Макејевки, Доњецку и Горловки уништено је 19 објеката.

13:29

 

Украјински нацисти ни синоћ нису поштовали споразум из Минска. Из тешког наоружања нападали су Горловку, околину Јасиновате и Докучаевска као и насеља Сосновское и Коминтерново на југу ДНР. Напад је трајао од 22:50 до 02:20.

 

Украјински нацисти гранатирали су и околину Доњецка посебно Куибишевски рејон, Старомихајловку. Нападали су и Макејевку. Током напада на Куибишевски рејон погођено је складиште пластичних прозора а током ноћашњег напада уништено је укупно 19 објеката.

 

 

Тагови: ; ;