Председнички кандидат америчких републиканаца Доналд Трамп је затражио примену „оштрих мера” поводом терористичког акта у Орланду.

 

donald-tramp-27012016-foto-reuters-1453886814-832739

 

„Сви ми, као један, оплакујемо губитак који је наша земља доживела на Флориди. Наша земља је јединствена у солидарности са ЛГБТ заједницом Орланда”, рекао је тим поводом.

 

„Екстремни исламски терориста није напао ноћни клуб само са намером да убија Американце, већ и зато што је хтео да ликвидира наше грађане због њихове сексуалне оријентације. То је удар у само срце нашег националног идентитета. То је напад на способност слободних људи да живе свој живот, да воле кога желе и да изражавају свој идентитет. То је напад на право сваког Американца да у миру и безбедности живи у својој земљи”, додао је на предизборном митингу у Њу Хемпширу.

 

„Ми на тај напад морамо одговорити као јединствена нација, моћно, усмерено и одлучно. Актуелни политички коректни одговор власти смета нашој могућности да говоримо да говоримо и делујемо јасно. Ако не будемо сурови, паметни и брзи – ништа нећемо урадити. Ништа неће остати од наше земље!”

 

„После злочина у Сан Бернардину, затражио сам забрану уласка муслимана у САД. То је било дочекано са великим осудама и гневом. А ево видите, показало се да сам био у праву. Та забрана би била привремена, али ми морамо схватити шта се догађа. Забрану треба укинути када наша земља буде у стању да савршено проверава ко су људи који улазе у нашу земљу”.

 

Подсетивши да амерички закони шефу државе дозвољавају да ограничава улазак у САД било које „групе миграната”, додао је: „Забранићу улазак људи из земаља које имају доказану историју тероризма против САД, Европе и наших савезника”.

 

„Избеглице из исламских земаља покушавају да овладају и нашом децом и да их претворе у терористе. Ми морамо контролисати своје границе сада, а не у будућности”, упозорио је Трамп.

 

Ката

Тагови: ; ;