Вођа радикалне исламистичке терористичке групе ДАЕШ Абу Бакр ел Багдади наводно је убијен у специјалној операцији западне коалиције.

 

Абу Бакир

 

Вођа радикалне исламистичке терористичке групе «ИД» Абу Бакр ел Багдади наводно је убијен у специјалној операцији западне коалиције, јавља арапско гласило Амак.

 

​Према једној верзији, Багдади је убијен у ваздушном удару коалиције на Раку петог дана Рамазана. По другој верзији, лидер терориста погинуо је у Мосулу.

 

За сада нема званичне потврде западне коалиције о ликвидацији Багдадија.

 

У понедељак су медији јавили да је Багдади убијен у ваздушном нападу западне коалиције који је изведен у недељу у близини Раке на северу Сирије.

 

Ирачки новински канал Сумарија такође је јавио да је Багдади рањен у ваздушним ударима коалиције. Он је саопштио да су ваздушни удари изведени неких 65 километара од Мосула, територије коју држе снаге «ИД»-а. Према извештају Си-Ен-Ена, амерички званичници потврдили су да се Багдади налазио у бекству.

 

Месецима је најпопуларнија теорија била да се Багдади крије у некој згради у Раки која се налази у густо насељеном делу.

 

 

 

 

Спутник

Тагови: ; ; ;