Мандатар за састав нове владе Александар Вучић изјавио је да нема суштинских и стратешких неспоразума у односима са САД и ЕУ, да о одређеним питањима имају различита мишљења, али да је уверен да грађани знају да на најбољи начин штити интересе Србије и грађана.

 

Vučić

 

„Имао сам разговоре с челницима ЕУ током видкена, не делимо увек исте ставове и мишљење, то је дух и европска вредност да можете да поделите другачије ставове и мишљење, и задовољан сам што то могу, смем и хоћу да учиним, али се у 90 одсто ствари слажемо”, рекао је Вучић.

 

 

Он је истакао да ће у Брисел путовати по формирању нове владе, а у Вашингтон, рекао је новинарима у Влади Србије, овај пут неће ићи. „Ми настављхамо сарадњу, а мој посао је да на професионалан и коректан начин сарађујемо и са једнима и другима”, рекао је Вучић, говорећи о јучерашњем састанку са амбасадором САД Кајлом Скотом и шефом делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпортом.

 

Каже да је то био отворен и пристојан разговор, те да је уверен да и они најбоље могуће желе Србији и грађанима Србије.

 

„Ја о том разговору нисам ни званично, ни незванично рекао ни реч, не желим ни данас да говорим о томе… Часни људи никада не преприцавају састанке тет-а-тет, а саопштења су нешто око чега смо се сви договорили. Ја сам издвојио једну реченицу, они више својих, ја сам се са тим сагласио”, рекао је Вучић.

 

„Што се тиче ЕУ пута Срибје, Србија је на ЕУ путу, а да ли сваку појаву видимо на исти начин, не видимо, али вредност је да о томе мозете отворено да говорите, мој посао је да штитим интересе Србије и грађана, а њихов да штите интересе ЕУ и САД”, рекао је Вучић.

 

 

Према његовим речима, ти интереси се често подударају, некада не савим и нема истог виђења, али је то нормално.

 

„Мој посао није да будем било чији потрчко и да радим у интересу неког другог, већ грађана. Док сам жив и на овом месту, не кажем да су то људи чинили, али неће ме ни третирати као крпу”, истакао је Вучић и додао да су се његови саговорници према њему односили са пуним поштовањем, без иједне ружне и непристојне речи.

 

 

По одређеним питањима, додао је, имали су другачија схватања, а он је поносан што, за разлику од других, може да их каже, јер тиме показује да не брине о себи, већ о грађанима и држави.

 

„Ми настављамо да сарађујемо. Мој посао је био и остаје да на професионалан и коректан начин сарађујемо и са једним и другима и то ћу да наставим”, рекао је Вучић и додао да ће по формирању владе ићи у Брисел на састанак са званичницима.

 

„Нећу уопште ићи у САД, Србија зели најбоље односе и верујем да ћемо их имати. Немамо суштинских неспоразума. Једна од спорних ствари није Савамала, ту имамо слично мишљење, а око неких других имамо различито, али о томе не желим у јавности да говорим. „Грађани знају да на најбољи начин штитим интересе Србије и грађана”, рекао је премијер и истакао да су то људи који, уверен је, желе добро Србији.

 

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;