Лароси Абала (25), који се заклео на верност «исламској држави», је синоћ ножем убио полицајца и његову жену, своје комшије у Мањавилу недалеко од Париза. Очевици су рекли да је Абала викао „Алаху Акбар“ приликом напада. Француска је овај злочин званично прогласила за терористички акт.

 

larosi

 

Убица је убијен у полицијској акцији која је уследила. После акције, у кући је пронађен неповређени трогодишњи дечак, син жртава.

 

Абала је већ био осуђиван на три година затвора, од чега шест месеци условно, за „заверу и удруживање у циљу терористичких напада“.

 

Иследници који воде истрагу су пронашли у Абалином компјутеру списак са шест могућих циљева за напад. Телеканал је јавио је да су на списку и две јавне личности чија имена се не наводе.

 

Абала је преко апликације Facebook Live обезбедио „директан пренос“ злочина. Како је објавила телевизија BFMTV, пренос се могао уживо пратити на његовој страници на Facebook. Трајао је 13 минута и 15 секунди. Убица је показао своје жртве и позирао је са њиховим дететом. Француске службе су у међувремену уклониле снимак.

 

Ката

Тагови: ; ; ;