Сенатор из Вермонта Берни Сандерс је одбио да пружи подршку Хилари Клинтон као коначном председничком кандидату Демократа и рекао својим присталицама да ће се свом снагом борити да трансформише Демократску странку.

 

bernie_2

 

Сандерс је поновио свој позив за реформу унутарстраначких избора демократа и за усвајање врло прогресивног програма странке, чиме је назначио да ће његова подршка Хилари Клинтон бити пружена уз одређене услове. Рекао је новинарима да жели да се заложи за ново руководство у демократском националном комитету, за прогресивну платформу на конвенцији у јулу и за изборне промене које би омогућиле и учешће независних кандидата.

 

Хилари Клинтон је прошлог уторка прогласила победу над Сандерсом и објавила да је освојила подршку потребног броја делегата за председничку номинацију своје странке. Званична номинација треба да се објави на конвенцији демократа крајем јула у Филаделфији.
Хилари Клинтон већ има довољно гласова да буде проглашена за кандидата за Председника САД, али би једногласна подршка симболично дала већу тежину њеној номинацији.

 

Сандерс је изјавио да ће разговарати са Хилари Клинтон о “њеној кампањи” и о томе да ли одражава његов прогресивни програм, напоменувши да је његов главни приоритет пораз Доналда Трампа, кандидата Републиканске партије за председника САД, јавља Бета.

 

Ката

Тагови: ; ; ;