СНП НАШИ поново након четири године подноси захтев да се по узору на САД и Руску Федерацију и у Србији усвоји закон о “Страним агентима” који ће у будућности омогућити да се све организације које се баве политиком, а финансиране су из иностранства буду означене ознаком “страни агент”.

 

protest-SNP-Na-i-1024x768

СНП НАШИ су пре четири године покренули ову иницијативу, и јасно представили јавности да новац за српске НВО улази преко бројних организација за спровођење специјалних операција ЦИА, попут НЕД и УСАИД чији је рад већ забрањен у појединим земљама Латинске Америке, наводи се у саопштењу информативне службе покрета.

«У Србији је приметно да бројне НВО које су финансиране од организација које су продужена рука ЦИА, желе да пошто пото утичу на српску спољну политику и односе Србије са Руском Федерацијом.

Такође, овакве организације су потенцијална опасност за извршавање најтежих кривичних дела попут изазивања државних удара и насилних револуција».

 

СНП НАШИ захтева да се њихово деловање што пре стави у оквире Устава Србије и кроз доношење закона о “Страним агентима”, док би свако противуставно деловање било строго санкционисано.

Тагови: ;