Дешавања на фудбалском првенству Старог континента у Француској су још једном потврдила да УЕФА има два лица. Европска кућа фудбала, од које у Србији више нико и не очекује ни трунку правде, зажмурила је на оба ока на стадиону у Марсељу, где је видно био постављен транспарент навијача наших ривала из квалификација «Косово је Албанија».

 

sp-zastava_620x0

 

Мешање политике у спорт је очигледно некоме дозвољено, а некоме не у зависности од тога против кога је усмерена парола на спортским догађајима.

 

Провокација на мечу Француска — Албанија (2:0) само је наставак серије инцидената који се толеришу у Ниону, јер су уперени против Србије. Прљава и подмукла игра из Тиране, у виду дрона који је летео изнад Хумске, такође је остала некажњена. И не само да није санкционисана, већ је и награђена, јер су српској репрезентацији одузети бодови, чиме је Албанији био отворен пут ка шампионату у Француској.

 

auto_13428533_10153835775526748_3844405627479583230_n1465990112

 

А шта се дешава када се на спортским борилиштима појави сасвим природан натпис «Косово је Србија»? Е, онда је то друга ствар. Тада се УЕФА разгоропади, прети, извади батину и болно кажњава. Србе, наравно, као и све који стану на нашу страну. То знају Зенит, московска Локомотива и још неки клубови, чији су навијачи истицали те пароле, које сметају моћницима из УЕФА.

 

Много гадости су нам УЕФА и друге спортске организације сервирали и све смо морали да их прогутамо. Да се жалимо, немамо коме.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ;