Доналд Трамп је, у говору који је одржао у Атланти, главном граду америчке државе Џорџије, изјавио да су оружане снаге Русије последњих година постале знатно моћније и да је руски нуклеарни арсенал осетно савршенији од америчког.

 

1 tr

 

„Поштено говорећи, Путин је своје оружане снаге јачао све изнова и изнова. Његове снаге су зато постале много моћније. Он се бави својим нуклеарним оружјем, а ми ничим. Наше нуклеарно наоружање је старо и дотрајало, а његово, како су ми рекли, модерно. Зато је боље да будемо опрезни, зар не?“

 

Уз то, Трамп је изјавио да је спреман, уколико постане Председник да је спреман да се сретне са лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном и да га прими у Белој кући.

 

„Могу већ сада да кажем да сам не бих ишао у Пјонгјанг, али бих га примио, ако би он био спреман да дође код нас“, уз то критикујући Клинтонову да је непрофесионална, јер се таквом сусрету оштро противи.

 

Стални представник Северне Кореје у УН Со Се Пхјон је својевремено сличну Трампову изјаву о сусрету са Уном назвао неком врстом пропаганде или изборне рекламе. Нагласио је да ће одлуку о евентуалном сусрету донети Ун.

 

Ката

Тагови: ; ;