коментаре Руса на вест да су српски навијачи уз руске на Европском првенству у ФранцускојРуски председник Владимир Путин осудио је хулиганско насиље на Европском фудбалском првенству у Француској, и упитао се «како 200 Руса могу да пребију хиљаде Енглеза».

 

Putin

 

«Насиље руских и енглеских навијача је будалаштина. Сад кад сам то рекао, морам да кажем и да не разумем како 200 наших навијача може да пребије неколико хиљада Енглеза. Мислим да се више пажње придаје тучама навијача, а мање фудбалу. Жао ми је што је тако», рекао је Путин на економском форуму у Санкт Петербургу.

 

 

Руски председник је позвао и француске власти да закон примењују једнако на све умешане у насиље.

 

«Приступ органа власти би требало да буде исти за све изгреднике», рекао је Путин.

 

 

Руске власти су последњих дана критиковале хапшење руских навијача, нарочито оних ухапшених у близини Кана. У тучи навијача прошле суботе у Марсељу између Руса и Енглеза повређено је 35 особа, од којих су скоро сви Британци. Међу њима је и двоје теже повређених.

 

 

Препоручено: Коментари Руса на вест да су српски навијачи уз руске на Европском првенству у Француској

 

 

Француске власти су у уторак у Кану ухапсиле 43 особе. То је изазвало дипломатске тензије са Москвом, а министар спољних послова Русије Сергеј Лавров оценио је да је то апсолутно неприхватљиво.

 

У четвртак је троје руских хулигана осуђено на затворске казне од годину дана, годину и по и две године. Они су одмах прослеђени на издржавање казне.

 

Кривични суд у Марсељу је од почетка Еура осудио још деветоро људи: шест Енглеза, два Француза и једног Аустријанца на казне од месец дана до годину дана затвора.

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;