Копнене снаге САД све теже излазе на крај са осигуравањем безбедности државе, објавио је амерички лист The National Interest на 241 годишњицу постојања копнених снага САД.

 

1 arm

 

„Током целог тог преиода наша армија нам је дала хиљаде разлога за национални понос, а сада је у фази дегенерације“, пише лист.

 

„Наши момци су и даље у Авганистану и Ираку, а неопходно је и њихово присуство у Европи. Међутим, велики изазови су довели и до озбиљних проблема са безбедношћу. Само трећина свих бригада копнених снага је спремна за борбена дејства“, каже заменик начелника штаба копнених снага САД генерал Денијел Елин у говору који је одржао у The Heritage Foundation, нагласивши да се проблемим још не види крај.

 

Уз то је навео да се број припадника копнених снага од завршетка Хладног рата смањио са 770 000 на 481 000 и додао да следи ново смањење за 30 000 војника.

 

Према његовим речима, преко 100 000 припадника копнених снага не могу да буду упућени на ратишта, што значи да је реални број њихових припаника за толико мањи.

 

The National Interest, са своје стране, указује да је 162 000 припадника копнених снага укључено у различите војне и ратне операције, а да сви остали фактички нису у стању да се суоче са озбиљним претњама.

 

Ката

Тагови: ; ;