Посланици Скупштине Црне Горе усвојили су Резолуцију о подршци учлањењу Црне Горе у НАТО, којом ће се, како је оцењено, потврдити опредељење да та држава постане део евроатлантске заједнице.

 

skupstina cg

 

За резолуцију је гласало 48 посланика, 26 је било против, а уздржаних није било.

 

Резолуцију су поднели посланици Демократске партије социјалиста, Позитивне Црне Горе, Социјалдемократа, Либералне партије и мањинских странака.

 

У Предлогу резолуције наводи се да је Црна Гора током 10 година од обнове независности показала јасну визију и истрајност у остваривању стратешких спољнополитичких приоритета – чланства у НАТО и ЕУ.

 

«Уверени у резултате које је постигла и реформе које је спровела у циљу постизања дугорочне безбедности и стабилности, унапређења владавине права, снажења демократског и економског амбијента, још једном исказујемо чврсто определење да Црна Гора постане део европске и евроатлантске заједнице», каже се у документу.

 

Чланство у НАТО је стратешки циљ Црне Горе који гарантује стабилност и безбедност земље, очување њеног територијалног интегритета и суверенитета, наводи се у Резолуцији.

 

 

 

РТРС

Тагови: