Скупштина Црне Горе је данас наставила расправу о Резолуцији о подршци учлањењу у НАТО.

 

Milutin-Djukanovic-603

 

Посланик ДФ-а, Предраг Булатовић нагласио је да је НАТО демократска институција која је одговорна за смрт више од 30 милиона људи.

 

НАТО је „добро организована мултинационална фирма која тражи нова градилишта“, казала је самостална посланица Јелисава Калезић. Она је подсетила на интервенције НАТО-а у Ираку, Босни и Херцеговини, бившој Југославији, на Косову и Метохији. Калезић је нагласила да је референдум једини исправан начин кад се одлучује о судбинским питањима.

 

Посланик Милутин Ђукановић (ДФ) казао је да су ово дани у којима Црна Гора раскида са својом традицијом, историјом, културом и духовношћу. Он је рекао да овај тзв. заокрет ка западу јесте издаја интереса народа који вековима живе овде.

 

„Ни једној од династија која је последњих 1000 година владала овим простором није падало на памет да овај простор одвоји од прирадности свом природном источно-православославном окружењу“, истакао је Ђукановић.

 

Он је нагласио да је власт уцењена и мора да прода историју, културу и традицију, а још има и образа да изјављује како је то на добробит свег народа.

 

„Криминално-авантуристичка организација (ДПС) води нестајању Црне Горе, барем оне коју познајемо“, казао је Ђукановић.

 

Он се осврнуо на подељеност хришћанског живља у Црној Гори: „Већина припадника неправославних житеља, готово 100 одсто, су за учлањење Црне Горе у НАТО пакт. Хришћанска заједница, захваљујући деловању ДПС-а је жестоко подељена.“

 

Ђукановић истиче да и када бисмо прихватили као тачне анкете које даје ДПС, по којима је 50 одсто народа за учлањење ЦГ у НАТО, једноставном анализом бисмо дошли до рачунице да је две трећине православних хришћана против учлањења.

 

„Ући у организацију чија је суштина дјеловање против Русије и тиме постати мета Русије може да уради само само оваква, криминално-авантуристичка власт“, нагласио је он.

 

 

ин4с

Тагови: ;