Посланици Бундестага затражили су укидање ратног савеза НАТО, савез са Русијом у Европи и заустављање ратификације Споразума о приступању Црне Горе у НАТО.

 

gojko-i-ljevičari

 

Инге Хегер и Александар Ној и председник Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ Гојко Раичевић сусрели су се јуче у просторијама овог покрета. Хегер и Ној су посланици немачке опозиционе странке Линке која у парламенту Немачке заступа критичан став према НАТО-у, преноси ИН4С.

 

Главна тема разговора посланика Бундестага и председника Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ биле су евро-атланске интеграције.

 

У заједничкој изјави за јавност константовано је

 

  • Свест о неопходности хитног обустављања свих акција које свет гурају све више према новом Хладном рату и новом сукобу војних блокова.

  • Тренутна НАТО-ва политика проширења према истоку, северу, југу и западу је погрешна политика. У овом контексту, ми позивамо националне парламенте држава које су чланице НАТО алијансе да се успротиве ратификацији којом би Црна Гора постала 29- та НАТО чланица.

 

Немачки парламентарци су додатно затражили укидање ратног савеза НАТО:

 

„Додатно тражимо укидање ратног савеза НАТО и уместо тога залажемо се за сигурност и стабилност са Русијом у Европи“.

 

Инге Хегер и Александар Ној одржаће говоре на трибини «Војна неутралност у садашњем геополитичком моменту и позиција Црне Горе» у Подгорици данас, 18. јуна.

 

 

Тагови: ;