Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је град Санкт Петербург омогућио бесплатне просторије за отварање представништва Српске и поручио да би сада привредници требало да искористе прилику да се што више повежу.

 

leningrad

 

«Ми морамо да учинимо далеко више напора да би обезбедили присуство наше економије и привредника. Ми, политичари, јуче смо то већ учинили у Санкт Петербургу са губернатором Георгијем Полтавченком отварајући посебну димензију наше сарадње. Сада су нам потребни привредници који ће искористити ту прилику», рекао је Додик.

 

Он је после пленарне седнице 20. Међународног економског форума рекао да Српска мора знати куда се свет креће, да не може да пристане да буде «пуки експеримент мешетара из разних структура међународне заједнице који долазе у Српску и продају неке своје идеје као најбоље за нас».

 

«Ми морамо да видимо куда иде Европа, али исто тако да се осврнемо и видимо где је то Евроазија, да бисмо могли бар планирати или знати или на неки начин себе лоцирати у том глобалном процесу и покушати да што више будемо своји, да управљамо што више својим ресурсима», рекао је Додик.

 

Он је навео да су поруке председника Русије Владимира Путина и председника Казахстана Нурсултана Назарбајева и премијера Италије Матеа Ренција веома јасне — обезбедити мир у свету и суочити се са глобалном економском кризом која постоји већ осам година.

 

 

РТРС

Тагови: ;