Припадници руске и америчке војске одржали су видео-конференцију током које су разговарали о спречавању инцидената у ваздушном простору Сирије, саопштили су у Министарству одбране Русије.

1294642811

Конференција је одржана на захтев америчке стране.

„Америчка страна је саопштила да су, наводно, Ваздушно-космичке снаге Русије намерно бомбардовале одреде „сиријске опозиције“ 16. јуна 2016. године на југу Сириј, упркос молби САД“, навео је званични представник војног ресора генерал мајор Игор Конашенков.

 

Он је рекао додао да Ваздушно-космичке снаге Русије не изводе ударе по подручјима где се налази опозиција која се придружила примирју.

 

„Објекат који је бомбардован удаљен је више од 300 километара од подручја које је навела америчка страна, где је активна опозиција која се придружила режиму прекида ватре“, изјавио је руски генерал.

 

Он је навео да су Ваздушно-космичке снаге Русије благовремено упозориле коалицију на челу са САД о избору копнених циљева у Сирији, док америчка страна није доставила координате подручја где је активна опозиција, што није омогућило да се предузму одговарајуће мере за прецизирање акција руске авијације.

 

Коношенков је изјавио је да су све акције Ваздушно-космичких снага Русије које се предузимају у Сирији у складу са Меморандумом Москве и Вашингтона о прекиду борбених акција у Сирији.

 

Спутњик

Тагови: ; ;