Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Александар Турчинов рекао је да је разочаран ставом Запада који не жели Кијеву да испоручи оружје.

 

ole

 

Украјина има довољно војника, али не и оружја

 

«Нисам успео да убедим наше стратешке партнере да је војнотехничка помоћ Украјини директна последица меморандума из Будимпеште и да је, на крају крајева, то и њихова заштита! Стално убеђујем људе на свим међународним сусретима да је моћна војска Украјине, опремљена савременим наоружањем, реалан фактор мира у Европи и поуздан штит западног света. Нажалост, међу нашим партнерима, пре свега европским, доминира став да „Русе не треба љутити“» изјавио је Турчинов, а преносе руски портали.

 

«Нашу армију и националну гарду наоружањем (од пиштоља до тенкова и ракета) снабдева углавном домаћа војна индустрија. Али без ефикасне војнотехничке сарадње са нашим стратешким партнерима она не може да задовољи све потребе војске за наоружањем и техником нове генерације» – додао је Турчинов.

 

Турчинов је ових дана изјавио да су резерве совјетске муниције коју украјинска армија користи у казненој операцији у Донбасу при крају. Производња муниције у Украјини тренутно фактички не постоји, наводе руски портали.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;